Lionski klub Trnovski zvon bo v letu 2018 skupaj s podjetjem  HOFER trgovina d.o.o. izvedel peto vseslovensko akcijo zbiranja rabljenih korekcijskih in sončnih očal. Akcija se bo pričela 29.3.2017, zaključila pa 06.05.2017.

Zbirne škatle bodo postavljene v vseh poslovalnicah HOFER poslovalnicah po Sloveniji. 

Zbirate lahko tudi vi – doma, v podjetju, ustanovi ali pa očala prinesete v zbirne škatle v eno izmed HOFER poslovalnic.

Zbrana očala bomo pregledali, sortirali, prešteli in zapakirali ter jih pripravili za na pot v zbirni center Medico LC, Le Havre (Francija). Od tam pa gredo ponovno pregledana, očiščena in označena, v dežele tretjega sveta, k uporabnikom, ki jih potrebujejo.

Kaj zbiramo?

Rabljena korekcijska in sončna očala.

Kaj NE zbiramo?

Etuijev za očala, okvirjev, leč,…

Kako lahko pomagam?

Akciji lahko pomagate tako, da prinesete svoja stara očala v eno izmed zbirnih lokacij, ki si jih lahko ogledate tukaj. Za vašo pomoč se vam zahvaljujemo!

Zbiranje rabljenih očal je tradicionalna akcija svetovnega Lionističnega gibanja, ki že vrsto let poteka tudi v Sloveniji. Rabljena očala se bodo tudi letos zbirala v vseh poslovalnicah družbe Hofer ter v sodelujočih šolah, vrtcih, domovih starostnikov ter nekaterih drugi ustanovah.
Več o tej aktivnosti je objavljeno na FB Lions klub Ljubljana Trnovski zvon in na FB Recikliraj očala ter na spletni strani www.hofer.si.

Letošnja akcija bo potekala od 29. marca do 6. maja, obeležili pa jo bomo z dobrodelnim dogodkom Očala? Hvala!, s prireditvijo v petek 30. marca, ob 17.30. uri, v Festivalni dvorani Ljubljana.

Dogodek bo potekal v dveh delih. Prvi, z začetkom ob 17.30 uri, je zastavljen kot kulturno umetniški program, z nastopi Big band Orkestra Slovenske vojske, Alenke Godec, Milene Morača in Jurija Součka, drugi pa bo namenjen druženju in srečevanju gostov s slikanjem v Slik!- Slik! Photoboothu, z animacijo naše članice Nine Dušić Hren.

Dogodek bo povezovala Monika Tavčar. Vsak izmed gostov bo naprošen naj namesto vstopnice prinese korekcijska, oz. sončna očala, ki jih bo doniral v namen akcije, z očali pa se bo lahko tudi fotografiral.

Vabljeni. Upam, da se vidimo.

Lions klub Ljubljana Trnovski zvon.